Over ons

Since 1978

Sinds haar oprichting in 1978 is Riconlas toonaangevend in de lastechniek met de fabricage, assemblage en reparaties van alle soorten lastoortsen. Met het hoofdkantoor in Ridderkerk-Holland en een dochtervestiging in Frankrijk voorzien wij vele Europese lashandelaren van topkwaliteit lastoortsen en de bijbehorende onderhevige slijtonderdelen. Alle producten worden op de markt gebracht onder de merknaam TIG-ER® en zijn te verkrijgen via een Europees dealernetwerk.

Custom made

Riconlas is de enige fabrikant van lastoortsen die binnen 24 uur in heel Europa lastoortsen kan leveren die volledig op klantspecificatie zijn gemaakt. Of het nu een toorts van 4, 8 of 30 betreft, wij maken direct na opdracht de gewenste toorts, uitvoering, lengte en machineaansluiting en versturen deze dezelfde dag.

Warehousing

Vanuit onze hoofdvestiging in Ridderkerk versturen wij dagelijks door heel Europa onze producten. Wij durven te zeggen dat wij één van Europa ’s grootste voorraden van slijtonderdelen voor lastoortsen bezitten.

Asia/China

Sinds 1996 hebben wij een joint-venture in China. Hier worden vele slijtonderdelen geproduceerd die in ons Europese netwerk worden verkocht. Met een vloot van 15 CNC gestuurde machines worden de veelal koperen en messing onderdelen in grote getalen vervaardigd. Vier spuitgiet machines zorgen voor de fabricage van onze kunststof en thermoplastic onderdelen. Wij bezitten velen mallen voor de fabricage van allerlei connectors en toortsaansluitingen waardoor we alles op maat kunnen laten fabriceren.